De klassieke manier

Klassieke manier: een wettige huwelijksvoltrekking

Je kiest de gemeente waar je wilt trouwen en gaat op zoek naar een trouwambtenaar van je eigen keuze. Als ik dat ben, benoemt de gemeente  mij voor één dag als babs voor jullie huwelijksceremonie. Houd er rekening mee dat de gemeente leges rekent voor de huwelijkssluiting. Die krijg je dus bovenop de factuur van de babs. Na het burgerlijk huwelijk gaan jullie misschien nog naar de kerk, moskee of ander geestelijk huis, om vervolgens jullie trouwdag af te sluiten met een knalfeest met je familie en vrienden.

Trouw je in Oegstgeest?

Als je in de gemeente Oegstgeest wilt trouwen, kun je via de afdeling Burgerzaken naar mij vragen.  Omdat ik als babs ben aangesteld in Oegstgeest, kan ik daar alleen optreden namens de gemeente, en niet als freelancer. Je kunt me er wel vragen voor een ceremonieel huwelijk of herbelofte.

Klassiek wil overigens niet zeggen dat je gebonden bent aan het gemeentehuis voor de huwelijksplechtigheid. Elke gemeente biedt keuze uit een groot aantal locaties. Maar als je zelf een droomplek hebt in de gemeente waar je wilt trouwen, dan mag dat meestal ook. Moet je even navragen bij burgerzaken van de gemeente waar je gaat trouwen.

Neem gerust contact met mij op om over de mogelijkheden te spreken.

 

 

mieke

Klassieke manier

Je kiest de gemeente waar je wilt trouwen met een trouwambtenaar van je eigen keuze....lees meer

Eigenzinnige manier

Daar kun je voor kiezen als het burgerlijk huwelijk al eerder is gesloten.....lees meer

Omzetten van partnerregistratie

Als jullie een eerder gesloten geregistreerd partnerschap willen omzetten....lees meer

Opnieuw ja zeggen

Bij je eerste huwelijksjubileum heb je waarschijnlijk al heel wat stormen meegemaakt.....lees meer