Over Mieke

Mieke Kerkhof, trouwambtenaar

Ik kreeg ook een huwelijksaanzoek, maar dan anders. ‘Waarom word jij geen trouwambtenaar?’ Ja echt, die vraag kun je zomaar krijgen. Het overkwam mij. De toenmalige gemeentesecretaris in mijn woonplaats zag het me helemaal doen. Ik sprong erin, en hij had gelijk. Ik heb er een fantastische baan bij gekregen. Het sluit naadloos aan bij mijn andere werk als redacteur en tekstschrijver, voor ToTaalVerhaal, waarvoor ik het liefst human interest verhalen schrijf. Want elk mens is uniek. Ook jullie, de keuze voor elkaar en jullie leven samen. Dat verhaal neem ik mee in de ceremonie en de persoonlijke speech. Een waarin je jezelf herkent en samen met je gasten op zijn hartelijk om kunt lachen. Want al pink je misschien ook een keer een traantje weg, humor mag wat mij betreft niet ontbreken op de mooiste dag van je leven.

Mijn eerste huwelijksaanzoek kreeg ik overigens al lang geleden. Toen zei ik ook ‘ja!’ en daar heb ik gelukkig ook nooit spijt van gekregen.

logo-matrimoniumVerder goed om te weten: ik ben lid van Matrimonium, een professioneel netwerk van beëdigde trouwambtenaren.

Klassieke manier

Je kiest de gemeente waar je wilt trouwen met een trouwambtenaar van je eigen keuze....lees meer

Eigenzinnige manier

Daar kun je voor kiezen als het burgerlijk huwelijk al eerder is gesloten.....lees meer

Omzetten van partnerregistratie

Als jullie een eerder gesloten geregistreerd partnerschap willen omzetten....lees meer

Opnieuw ja zeggen

Bij je eerste huwelijksjubileum heb je waarschijnlijk al heel wat stormen meegemaakt.....lees meer