Ja ik wil – zoals ik het wil!

9 september 2017

Net weer terug uit Genève waar ik een fantastisch leuk stel mocht trouwen. “Ik snap wel waarom ze jou hebben gevraagd. Tjeetje, wat was het leuk.” Dat vond ik natuurlijk wel een erg leuke reactie van een van de gasten. De dikke kus van de bruid ook!

Karakteristiek Frans huis, enorm gazon, stralend blauw meer van Genève. Zonovergoten. Zo had dit bruidspaar het geregeld. Behalve van die zon dan, dat hoop je alleen….Huwelijksceremonie buiten, onder een eeuwenoude boom op hun geliefde plek, waar ze zoveel herinneringen hebben. Met trouwambtenaar van hun eigen keuze. En omringd met intieme kring van familie en goede vrienden. Zo kun je dus ook trouwen. Volop ruimte voor de kleine neefjes om in het gras te spelen. Kunnen toch niet langer dan 5 minuten stil zitten. En zo lekker, geen druk van de tijd. Geen bode met haast. Er staat geen volgend bruidspaar op de stoep van het stadhuis te wachten. Babyzoontje van het bruidspaar werd nèt voor de ceremonie wakker en liet dat luidkeels weten. Nou, dan beginnen we toch gewoon wat later? Trekken we hem toch nog de mini-versie van zijn vaders outfit aan. Snel nog even een flesje. Kan hij er lekker ook bijzijn. Niet dat dat een baby uitmaakt. Maar papa en mama wel!

Moet je dan trouwen in het buitenland? Zo’n relaxte bruiloft kan ook dichter bij huis. Twee weken ervoor trouwde ik een stel in een strandtent met Cubaanse uitstraling aan de Noordzee. Dat is hùn favoriete plekje. Lekker met de voetjes in het zand. Eerst nog even een drankje, we hebben geen haast. En eigen trouwambtenaar met wie het klikt en we een band hebben opgebouwd.

Voor een ceremoniële bruiloft, waar je eerder al je (gratis) wettelijke huwelijk hebt gesloten is echt alles mogelijk. Van de Noord- tot Zuidpool en alles er tussenin. Toch liever in één keer een wettig huwelijk? Daar zijn meer kaders, maar ook dáár maken we natuurlijk een geweldig feest van. Bel gewoon eens voor de mogelijkheden.