“Dank je voor de intieme ceremonie en je mooie persoonlijke verhaal. Het heeft onze verwachtingen ver overtroffen.”

Altijd leuk om te horen natuurlijk! Het is de reactie van een stel dat snel een geregistreerd partnerschap wilde sluiten. Voor een bruiloft met alles erop en eraan was nu geen tijd. En het was ook niet het goede moment vanwege allerlei familiesentimenten. Maar nu moest er tijdig iets geregeld omdat ze een huis hadden gekocht. Stel je voor dat er met één van hen iets zou gebeuren. Snel maar een geregistreerd partnerschap dus, zodat juridisch alles waterdicht zou zijn. Een zakelijke beslissing. Het echte romantische feest komt later, zo redeneerde dit stel.

Ze kozen voor een bijeenkomst met alleen twee goede vrienden erbij als getuigen. Maar waarom zou daar geen persoonlijke speech bij horen. En ruimte voor hun eigen invulling en bijdragen? Het gaat toch over twee mensen die uit liefde voor elkaar kiezen?
Niet alleen voor hen, ook voor mij werd het een verrassend warme bijeenkomst. Zo een waar je nog dagen blij van wordt als je eraan terugdenkt. Ook in een mini-setting kun je intens de liefde vieren.