Volgens mij weet ik dat wel. Ben al 38 jaar getrouwd. Als trouwambtenaar heb ik ook al heel wat verliefde stellen ontmoet die daar ook geen vraag over hebben. Hartstikke leuk dat het mijn werk is om die verliefde mensen te mogen trouwen.

Toch schreven de psychologen dr. Gert Jan Kloens en drs. Grethe van Duijn een boek met de titel Wat is liefde? Op 5 april presenteren ze het boek in Valkenburg, ZH. Zij stellen dat wij moderne mensen niet meer weten wat liefde is. Al weten we wel dat we niet zonder kunnen. Maar  liefde, dat is er wel of niet. Toch?

Een voordeel van liefdevolle relaties is dat het ons gezonder en gelukkig maakt. Dat zeggen wetenschappers die het onderzocht hebben. Nu, dat willen we natuurlijk allemaal. Ben dus heel benieuwd wat deze in relaties gespecialiseerde psychologen te vertellen hebben over liefde. Ze maken er in elk geval een reis voor door de geschiedenis. Van het jodendom, oude Grieken, middeleeuwen tot nu toe. Ik ga volgende maand naar de boekpresentatie om er alles van te horen. Leve de liefde!

De schrijvers van het boek ontwikkelden ook een online programma www.verbeterjerelatie.nl. De liefde blijkt lang niet zo snel ‘op’ te zijn als mensen denken. Gelukkig maar, ik wens ze op hun trouwdag altijd een lang en gelukkig leven samen.

Meer weten over het boek?